Talking & Props: Time Has Fallen Asleep in the Afternoon Sunshine – Mette Edvardsen (NO)

Bokningar

This event is fully booked.

Datum & tid: söndag, 30 oktober 11:00 - 17:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Plats: Stadsbiblioteket, Odengatan 73
Max 1 person per bok / tid

Med Time has fallen asleep in the afternoon sunshine väljer en grupp människor/performers en bok att lära sig utantill. Böckerna spenderar tid på biblioteket, de sitter i stolar, vandrar runt, pratar ihop sig, ser ut genom fönstret, läser pappersböcker från bokhyllorna, redo att konsulteras av en besökare. Biblioteksbesökaren väljer en bok som de skulle vilja läsa, och böckerna för läsaren till en plats eller till ett sammanhang i biblioteket, i cafeterian eller på en promenad utanför, samtidigt som de återberättar sitt innehåll (och möjligtvis giltiga tolkningar)

Idén om biblioteket för levande böcker kommer från science fictionromanen Fahrenheit 451. Det är en framtida vision om ett samhälle där böcker är förbjudna eftersom de anses farliga, sedan lycka måste uppnås i avsaknad av kunskap och individuell reflektion. 451 refererar till den temperatur i Fahrenheit då böcker börjar brinna. Eftersom böcker är förbjudna i detta samhälle har en underjordisk gemenskap börjat lära sig böcker utantill för att bevara dem till framtiden.

Performers/böcker: Sebastien Hendrickx / ”Four Quartets” av T.S. Eliot, Staffan Eek / ”Fahrenheit 451” av Ray Bradbury
Koncept: Mette Edvardsen
Produktion: Mette Edvardsen / Athome & Manyone vzw
Produktionsassistent: Maya Wilsens

Mette Edvardsens arbete rör sig inom performancefältet och undersöker andra medier och format, såsom video, böcker och skrivande. Hon är baserad i Bryssel och visar sitt arbete internationellt och fortsätter att utveckla projekt tillsammans med andra konstnärer, både som samarbetspart och som performer.

Foto: Liesbeth Bernaerts


Talking & Props

19, 22 samt 2829 och 30 oktober

En minifestival som lägger fokus på språket som material och materialet som språk, där det fiktiva blir verkligt och det som skulle kunna upplevas som sanning blir teater. Här tänjs narrativen i det vardagliga, det dokumentära och det poetiska. Ett språk som uppstår i sin ensamhet, i dialog, eller i det offentliga. Ett språk som springer läck, som gör motstånd och som för oss samman. Ett språk som ännu ska artikuleras.

Festivalen samlar tre sceniska verk, en forskningspresentation, en workshop, en metod och en talkör.

Vill vi bygga kropp av mening?
Vad är en mening, och hur uttalas den?
Kan vi vänta på den?

Talking & Props är ett bejakande av verbala, sceniska uttryck och en pendang till det arbete som Weld Company arbetar med genom dansen ”No talking & No props”. Denna års upplaga är en första smygstart till något som skulle kunna komma att bli en fortsättning. Det är också ett försök till att öppna upp för former som inte lika ofta visas på Weld

Medverkande: Danny NeymanTova GergeUri TurkenichMarika TroiliBogdan SzyberMette Edvardsen samt inbjudna gäster.


Under hela festivalen:

Talking & Props – en metod
Fri entré

Du minns objektet. Det talar om att du någon gång har varit i kontakt med en annan människa. Det resonerar i ditt minne, affekterar och leder vidare. Vad gör objektet med dig? Ta med denna relation och berätta om den. Vad sker då närvaron uttalas av en annan?

Denna metod är en förlängning av festivalens tema, och inleder varje programdag i Welds foyer, för att sedan samlas upp till Talking & Props sista händelse, på kvällen den 30 oktober. Då avslutas festivalen i ett försök till delad uppmärksamhet, där våra respektive tankar kring objekt bygger ett gemensamt. Innan vi går hem samlas vi kring detta immaterial av multipla funktioner, och ställer oss frågan: vad gör det med oss?

Koncept: Weld / Frida Sandström och Anna Koch

Inbjudna gäster: Erik Bryngelsson, Pablo Lapuente Tiana, Mariana Suikkanen Gomes, Haroon Natan, Tove Salmgren, Moa Franzén, Jonas Hammarbäck, Paloma Madrid, Maja Hammarén, Ellen Söderhult samt akcg

Tider: 19/10 kl 18.30-19.00 + 28/10 kl. 18.30-19.00 + 29/10 kl 18.30-19.00.
Avslutning den 30/10 kl 14.30 – 15.00 med final kl 18.00. (Mat serveras kl 17.00 – 18.00).

Se weld.se för mer information och hela programmet!