All dance leads to Wall Street

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: fredag, 30 januari 19:00 - 20:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Dans och ekonomi fungerar ungefär på samma sätt: de är abstrakta och rör sig på sätt som kan vara svåra att uppfatta. Trots att de är immateriella krafter påverkar de oss, lite på samma sätt som när en storm får en dörr att virvla i luften. Med det i åtanke, hur skulle dans och andra immateriella krafter kunna påverka den kapitalistiska ekonomiska ordningen?

Det har sagts att det inte finns något alternativ till kapitalismen men vi tror att för varje regel (och regent) måste det finnas ett undantag. För ifall det stämmer att ”företag är människor” (Mitt Romney) och ”känslor är fakta” (Yvonne Rainer), påstår vi att handel innebär pakter, att känslor utgör bankväsendet, men framför allt att dans innehåller ekonomiska fakta.

Därför vill vi bjuda in till ett utforskande och spekulerande kring dessa alternativ genom ett perspektiv av känslor och dans. Detta föreslår vi samtidigt som vi sitter med våra datorers loggor täckta i tejp, postandes reklam på sociala medier och samtidigt som vårt arbete understödjs ekonomiskt av svenska staten.

Ändå säger vi nej till cynism och till att ge upp: Kom, så dansar vi oss till andra sidan!

/Igor, Juan Fran och Josefine

All dance leads to Wall Street är det första samarbetet mellan Igor Koruga (RS), Josefine Larson Olin (SE) och Juan Francisco Maldonado (MX). Initiativet till samarbetet utgår från ett gemensamt intresse att dissekera samtida, kanoniserade politiska och ekonomiska idéer utifrån gruppens olika geografiska och kulturella perspektiv, samt från deras olika erfarenheter av dans och koreografi.

Av och med: Igor Koruga, Josefine Larson Olin, Juan Francisco Maldonado
Teknisk support och ljusdesign: Ronald Hessman

Producerat av Weld och Af Dalmatinerhjärta
Med stöd av Konstnärsnämden, Kulturrådet och Weld

Läs mer på weld.se