Anna Pehrsson: CUT IN/ FOLD OUT

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: torsdag, 29 september 19:00 - 21:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Det är inte vår erövring av det ytliga som vi söker i intimitet, utan snarare verklighetens innersta kammare. Denna repetition pågår just vid ytan. / Tavi Meraud: Iridiscence, intimacies 2015.

CUT IN/ FOLD OUT utgår från ’surfacing’ –  en praktik som dansaren och koreografen Anna Pehrsson utvecklat. Detta ”ytande” är ett pågående med en kropp som består av lager, veck och nivåer, snarare än djup. ‘Surfacing’ föreslår en verklighet som ligger just ovanför ytan, även om dess performativa register flyter just under den.

I motsats till dykning, föreställer sig ‘surfacing’ djup utan egentlig fysisk upplevelse av den och vecklar, likt ryska dockor, ut en rad kroppar och skiljer dem från varandra. ‘Surfacing’ ter sig ombytligt och instabilt, som något som aldrig riktigt går att finna i sig själv. Medan publiken erfar den konstruktion som pågår framför dem, blir de samtidigt del av en mer ogripbar händelse. De blir vittnen till en kropp i arbete, en maskin som glider mellan nivåer och energier. En låg kropp och en hög röst.

Dans och koreografi: Anna Pehrsson
Ljus och fotografi: Thomas Zamolo
Dramaturg och konstnärlig rådgivare: Siegmar Zacharias

ANNA PEHRSSON (SE)
är en svensk dansare och koreograf utbildad vid Balettakademien. Hon erhöll 2013 en MFA i koreografi vid DOCH och har arbetat som dansare i Sverige, Danmark, Schweiz och Tyskland. Senast arbetade Anna vid Cullbergbaletten och har dansat i verk av Eduoard LockJefta van DintherEszter SalamonDeborah HayStina NybergAlexandra Waierstall och Cristian Duarte.

THOMAS ZAMOLO (FR/SE)
har en bakgrund som dansare i kompanier som Göteborgs Operan, Pretty Ugly Dance Company och Cullbergbaletten och har arbetat som repetitör för bland andra Win WandekeybusJefta Van Dinther och Tilman O’Donnell. Han har som ljussättare återkommande arbetat med bland annat Tilman O’Donnell och Frédéric Gies. Thomas arbetar även med fotografi.

SIEGMAR ZACHARIAS (DE)
är teoretiker, dramaturg, mentor och utvecklar även egna föreställningar i samarbete med SXS Enterprise vilka bland annat visats på MDT i Stockholm. Hon är en återkommande lektor vid DOCH och Folkwang Universitet Essen.