Dance is Ancient: AT THE BOTTOM LEFT CORNER + RIBBON DANCE

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: lördag, 10 december 19:00 - 21:45

0
Ladda ner evenemanget iCal


Frédéric Gies och Anna Pehrsson bjuder in dig till en 2 timmar och 44 minuter lång danskväll, infuserad med de smittsamma beatsen av DJ Fiedels technoset, skapat särskilt för detta tillfälle. Under kvällen dansar Anna Pehrsson och Frédéric Gies deras At the bottom left corner och Frédéric Gies sin Ribbon dance. Båda danserna är danser i mellanrummet (mellan kroppar, objekt och historier), och manifesterar på två olika men samtidigt nära förbundna sätt, de drivkrafter som försätter kroppar eller föremål i rörelse och rörelsens potential att generera sig själv. Som en motor aktiverad av sin egen energi. Trots att de bjuder in till att förmedla något annat försöker dessa danser inte visa något mer än sig själva och de underjordiska strömmar som möts i dem.

At the bottom left corner
Dans: Frédéric Gies och Anna Pehrsson
DJ: Fiedel
Ljusdesign: Thomas Zamolo
Tights: Such a Sally

Ribbon dance
Dans: Frédéric Gies
DJ: Fiedel
Researchsamarbete: Carla Bottiglieri
Ribbon ready made: Anton Stoianov
Ljusdesign: Thomas Zamolo
Tack till: Ulrika Berg, Philip Berlin, Cristina Caprioli
Särskilt tack till: en techno- och dansälskare vid namn Slaven Rupic, dansare från Senegal vars namn förblir okända, en dansare från USA vid namn Trisha Brown


danceisancient_logo2

Dance is Ancient är ett pågående evenemang som sätter experimentell dans och technomusik i centrum. Det äger rum 15-19 november i Göteborg och 27 november – 18 december i Stockholm. Evenemanget är utformat kring Frédéric Gies’ mest aktuella dansverk och samlar konstnärer såsom Djs FiedelJohanna SchneiderNadja Chatti och Dj City, bildkonstnären Anton Stoianov, regissören Gavin Youngs, ljusdesignern Thomas Zamolo, och dansarna Anna PehrssonSamuel DraperPavle HeidlerLouise Dahl och Philip Berlin.

Dance is Ancient består av föreställningar, utställningar, workshops och aktioner i offentliga rum. Syftet är att skapa utrymme för experiment med alternativa sätt att röra sig singulärt och kollektivt, med alternativa former av förkroppsligande, närvaro och relationer. Genom att koppla samman dans och somatisk praktik med technomusik och klubbande såväl som med direkt aktion, omformuleras även överenskommelsen med teater och performance-rummet och bjuder in till alternativa former av publikdeltagande.

I Göteborg arrangeras evenemanget av  Skogen och äger rum på Röda StenDanscentrum och Folk. I Stockholm äger evenemanget rum på WeldStudio Mossutställningar samt KTH Reaktorhallen. I båda städerna avslutas evenemanget med en ny dansföreställning av Frédéric Gies, i samarbete med Fiedel och Anton Stoianov, även den kallad Dance is Ancient.

Se hela programmet här

Koncept, program och organisering: Frédéric Gies
Mentor och koordinationssupport: Anna Grip
Administration: The Artist Cooperative Interim Kultur
Samproduktion: WeldSkogen, med stöd av Röda Sten
Genomförs med stöd av: Kulturrådet
Tack till UNIARTS för stöd av Frédéric Gies’ forskningsprojekt ur vilket Dance is ancient uppstod