Dance is Ancient: DANCE IS ANCIENT

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: söndag, 18 december 11:00 - 21:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


OBS! Dance is Ancient öppnar kl 11.00
Insläpp under hela dagen. Det är inte nödvändigt att boka!

Föreställningen  Dance is Ancient är en tio timmar lång dansad ritual, initierad och framförd av Frédéric Gies. Som besökare kan du spendera tiden som publik, omfamnas av rytmerna och dansa med. I verket dansar Gies runt en enorm totemliknande skulptur av konstnären Anton Stoianov till smittsamma technorytmer framförda live av Fiedel, som annars är verksam som DJ på klubben Berghain i Berlin.

Rummet där händelsen utspelar sig är varken en klubb eller en teater, men båda två ändå och samtidigt något helt annat. Publiken bjuds in att upptäcka, tillbringa tid och omfamnas av Fiedels ljud och rytmer, och de energier som sätts i rörelse genom Gies´ dans. Föreställningen arbetar med de kroppsliga, perceptuella, sensuella, sociala, emotionella och spirituella dimensioner som dans, riter och rave kan generera, men kallar också fram spöken från andra dansare och rum. Dansen släpper loss en primal kraft som förflyttar sig mellan dansande kroppar, former framkallas som byter skepnad med varandra och en slags faunliknande figurer uppstår. Dance is Ancient öppnar upp ett rum för en mångfaldig individ och temporära gemenskaper. Allt som skrivs i stunden skrivs samtidigt om.

Dans: Frédéric Gies
DJ: Fiedel
Totem: Anton Stoianov
Ljus: Thomas Zamolo


danceisancient_logo2

Dance is Ancient är ett pågående evenemang som sätter experimentell dans och technomusik i centrum. Det äger rum 15-19 november i Göteborg och 27 november – 18 december i Stockholm. Evenemanget är utformat kring Frédéric Gies’ mest aktuella dansverk och samlar konstnärer såsom Djs FiedelJohanna SchneiderNadja Chatti och Dj City, bildkonstnären Anton Stoianov, regissören Gavin Youngs, ljusdesignern Thomas Zamolo, och dansarna Anna PehrssonSamuel DraperPavle HeidlerLouise Dahl och Philip Berlin.

Dance is Ancient består av föreställningar, utställningar, workshops och aktioner i offentliga rum. Syftet är att skapa utrymme för experiment med alternativa sätt att röra sig singulärt och kollektivt, med alternativa former av förkroppsligande, närvaro och relationer. Genom att koppla samman dans och somatisk praktik med technomusik och klubbande såväl som med direkt aktion, omformuleras även överenskommelsen med teater och performance-rummet och bjuder in till alternativa former av publikdeltagande.

I Göteborg arrangeras evenemanget av  Skogen och äger rum på Röda StenDanscentrum och Folk. I Stockholm äger evenemanget rum på WeldStudio Mossutställningar samt KTH Reaktorhallen. I båda städerna avslutas evenemanget med en ny dansföreställning av Frédéric Gies, i samarbete med Fiedel och Anton Stoianov, även den kallad Dance is Ancient.

Se hela programmet här

Koncept, program och organisering: Frédéric Gies
Mentor och koordinationssupport: Anna Grip
Administration: The Artist Cooperative Interim Kultur
Samproduktion: WeldSkogen, med stöd av Röda Sten
Genomförs med stöd av: Kulturrådet
Tack till UNIARTS för stöd av Frédéric Gies’ forskningsprojekt ur vilket Dance is ancient uppstod