Dance is Ancient: GOOD GIRLS GO TO HEAVEN, BAD GIRLS GO EVERYWHERE

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: fredag, 9 december 19:00 - 22:40

0
Ladda ner evenemanget iCal


Frédéric Gies bjuder in till att delta i ett 3 timmar och 38 minuter experiment, i vilket han samarbetar med dj Fiedel och bildkonstnär Anton Stoianov. Frédéric Gies förälskade sig i Fiedel’s arbete när han dansade till hans set på Berghain i Berlin, där Fiedel är bosatt.

Fiedel började dj:a offentligt i den underjordiska technoscenen i mitten av 90-talet, på måndagarna på en klubb som heter Subversiv. Han är också en del av MMM, ett samarbete mellan honom och Errorsmith. Deras spår ”Donna” anses vara en väl spelad technoklassiker. Under hösten 2012 startade Fiedel sitt eget skivmärke, ”Fiedelone”, för sina soloproduktioner.

Berlin var också mötesplatsen för Frédéric och Anton Stoianov, när de var två av stamgästerna på den mytomspunna Basso, en plats där många konstnärer minglar, arbetar och festar tillsammans. De har också delat många nätter och dagar på dansgolvet på Berghain. Frédéric erbjöd Anton att samarbeta i detta projekt efter att ha sett hans stora abstrakta målningar, som är gjorda med slitna bomullsstrumpor utan färg eller pigment. Hans arbete presenteras vid xavierlaboulbenne, Berlin.

Publiken ombeds komma vid öppningstiden av experimentet och inte senare.

Koncept and dans: Frédéric Gies
DJ: Fiedel
Golvinstallation: Anton Stoianov
Produktion: Weld
Tack till Paz Rojo


danceisancient_logo2
Dance is Ancient
är ett pågående evenemang som sätter experimentell dans och technomusik i centrum. Det äger rum 15-19 november i Göteborg och 27 november – 18 december i Stockholm. Evenemanget är utformat kring Frédéric Gies’ mest aktuella dansverk och samlar konstnärer såsom Djs Fiedel, Johanna Schneider, Nadja Chatti och Dj City, bildkonstnären Anton Stoianov, regissören Gavin Youngs, ljusdesignern Thomas Zamolo, och dansarna Anna Pehrsson, Samuel Draper, Pavle Heidler, Louise Dahl och Philip Berlin.

Dance is Ancient består av föreställningar, utställningar, workshops och aktioner i offentliga rum. Syftet är att skapa utrymme för experiment med alternativa sätt att röra sig singulärt och kollektivt, med alternativa former av förkroppsligande, närvaro och relationer. Genom att koppla samman dans och somatisk praktik med technomusik och klubbande såväl som med direkt aktion, omformuleras även överenskommelsen med teater och performance-rummet och bjuder in till alternativa former av publikdeltagande.

I Göteborg arrangeras evenemanget av  Skogen och äger rum på Röda Sten, Danscentrum och Folk. I Stockholm äger evenemanget rum på Weld, Studio Mossutställningar samt KTH Reaktorhallen. I båda städerna avslutas evenemanget med en ny dansföreställning av Frédéric Gies, i samarbete med Fiedel och Anton Stoianov, även den kallad Dance is Ancient.

Se hela programmet här

Koncept, program och organisering: Frédéric Gies
Mentor och koordinationssupport: Anna Grip
Administration: The Artist Cooperative Interim Kultur
Samproduktion: Weld, Skogen, med stöd av Röda Sten
Genomförs med stöd av: Kulturrådet
Tack till UNIARTS för stöd av Frédéric Gies’ forskningsprojekt ur vilket Dance is ancient uppstod