Kids@Weld: Uppochned (3-6 år)

Bokningar

This event is fully booked.

Datum & tid: lördag, 3 december 17:00 - 18:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


En interaktiv dansföreställning för barn 3-6 år av Dalija A?in Thelander och Keren Levi

Följ med på ett äventyr där barnen både är åskådare och aktivt medverkade till att skapa berättelser och bilder. Uppochned är en resa från rummet till objektet, från objektet till kroppen och vidare till dansen. Med hjälp av videoprojektioner skapas oväntade händelser, där barnen själva kan följa sin interaktion med varandra och med objekt till nya lekfulla perspektiv.

Så här skrev Aftonbladets Loretto Villalobos när Uppochned visades första gången på Belgrads teaterfestival i år:

Svenskanknutna koreografen Dalija Acin Thelanders Upside down för barn i förskoleåldern blir som ett andrum i ett performance som väcker andra universella mänskliga instinkter till liv: fantasin, upptäckarlusten och leken. I en samtid så fyllt med det fula blir en sån här påminnelse det mest radikala och gränsöverskridande som man scenkonstmässigt kan åstadkomma.


Idé och Koreografi: Dalija A?in Thelander (RS/SE) och Keren Levi (IL/NL)
Musik: Tian Rottveel (NL)
Medverkande: Noah HellwigEllen Söderhult och Caroline Byström

Foto: Jakub Wittchen

Samproducerad av: (Belgrade, Serbien), Little Theatre Dusko Radovic (Belgrade, Serbien), Arts Station Foundation by Grazyna Kulczyk (Poznan, Polen), De Stilte – Theatre for children (Breda, Holland) och Weld (Stockholm)

Med stöd av: Kulturrådet, Stockholm stad, Stockholms läns landsting samt Serbiens kulturdepartement.


DALIJA ACIN THELANDER
är en serbisk-svensk, internationellt verksam koreograf som är involverad i ett intensivt undersökande inom fältet för samtida dans inriktad mot barn och bebisar. Hon har producerat ett antal prisbelönta verk, bland annat Senscescapes – se känn och hör – en koreograferad interaktiv konstinstallation för barn 3-18 månader som hade premiär på moderna muséet i Stockholm 2015. I sina barnföreställningar vill Dalija utmana begreppet scenkonst för barn och framhålla vikten av konstupplevelser i tidiga år, i samband med både konstnärlig och social upplevelse.