Konsert: Akio Suzuki & Aki Onda (JP) + Mats Lindström (SE)

Bokningar

This event is fully booked.

Datum & tid: tisdag, 13 september 19:00 - 22:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


De japanska ljudkonstnärerna Akio Suzuki & Aki Onda besöker Weld med sin audiella och rumsliga värld. Här för första gången i samarbete med den svenske ljudkonstnären Mats Lindström, som använder ljus för att genera ljud. Tillsammans skapar de en sinnlig upplevelseträdgård bestående av ljus och ljud. 

New York-baserade Aki Onda och Kyotango-baserade Akio Suzuki tillhör olika generationer och och har olika konstnärliga praktiker. Men delar de ett ovanligt uppfinningsrikt och öppet förhållningssätt till ljud, samt en spontanitet i relation till mediets oändliga och varierande möjligheter.

I sina framträdanden använder de okonventionella och hemgjorda instrument så som analoga kassettbandspelare och radioapparater, upphittade träbitar, spikar, hammare, glaskulor och glasburkar. De låter spelplatsens unika arkitektur och akustik leda varje föreställnings flöde och utveckling. Varje föreställning inleds med att konstnärerna befinner sig i mitten av rummet, omgivna av publiken, för att sedan röra sig utåt allteftersom föreställningen vecklar ut sig.

Aki Onda besökte Weld 2010 med sin cassette solo performance.

AKIO SUZUKI & AKI ONDA (JP)
Duon Akio Suzuki & Aki Onda började samarbeta 2005 och har sedan dess gjort flertalet turnéer i Europa och Asien, under vilka de arbetat platsspecifikt på en stor variation av platser: alltifrån en övergiven fabrik i Bryssels periferi till ett underjordiskt parkeringshus i Glasgow. Suzuki och Onda släppte sitt första album “ma ta ta bi” 2014 på skivbolaget ORAL_records.

MATS LINDSTRÖM (SE)
arbetar som musiker och kompositör. Hans arbete bär stråk av live-elektronika och musiken kompletteras med live performance, intermedia, sceniska element och bildkonst. Lindström har även arbetat med musik för dans, teater, opera och konstnärlig radio. Med hjälp av sitt förflutna som ingenjör inom elektro-industrin har han konstruerat och designat ett antal unika elektroniska musikinstrument och apparater. Vissa av dem använder ljus för att generera ljud. Mats Lindström har samarbetat i ett flertal projekt med Welds konstnärliga ledare Anna Koch. Lindström undervisar också i ljudkonst och har föreläst om ljudkonst och den svenska elektronmusikhistorien över hela världen. Sedan 2004 är han konstnärlig ledare för EMS, Elektronmusikstudion i Stockholm.

Foto: Goran Vejvoda & Palats Kalinin