Osynliga Teatern: Radio Ballet and The Transparent Shadow

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: lördag, 3 oktober 20:00 - 20:30

0
Ladda ner evenemanget iCal


Weld presenterar Osynliga Teatern med ett nytt plats-specifikt verk. Radio Ballet and The Transparent Shadow är en föreställning i totalt mörker där den fysiska närvaron av dansare ersatts av publiken, binaurala inspelningar och ljudduschar och där besökaren rör sig i ett gränsland mellan dansarna och sin egen fantasi. Hur upplevs dans när det yttre visuella inte är en del av upplevelsen? Hur upplevs den kroppsliga närvaron när du inte längre ser en kropp?

Radio Ballet and The Transparent Shadow samverkar olika konstnärliga discipliner som koreografi, rumslig installation, binaural ljuddesign och radioberättande för att skapa en sammanhängande sinnesupplevelse där publiken agerar både vittne och aktiv deltagare.

Osynliga Teatern startades av Tomas Rajnai och Jens Nielsen under radioutbildningen på Stockholms Dramatiska Högskola. Tomas Rajnai har tidigare arbetat som curator och producent med en magister från Internationella Curator linjen på Stockholms universitet och Jens Nielsen är tidigare utbildad som konstnär vid Grafikskolan i Stockholm. Båda delar intresset för att skapa filmiska upplevelser med hjälp av ljud. Med Osynliga Teatern skapar de interdisciplinära, plats-specifika föreställningar där de experimenterar med publikens relation till utförandet med ambition att inspirera besökarna att upptäcka nya relationer till sin omgivning, både personliga och arkitektoniska.

I deras verk arbetar de inte enbart med rummet/stadsrummet och ljudbilden, utan även med att hitta en känsla inifrån besökaren, att skapa viljan att agera i den konstruerade världen, en situation där varje besökare känner en nyfikenhet att själva utforska handlingen. Verken uppmanar besökaren att kliva in i en värld där verklighet, det upplevda och det imaginära strålar samman.

Koncept/koreografi: TOMAS RAJNAI / JENS NIELSEN 
Framförd av: EMMA TOLANDER 
Röst: JOANNA DAHLGREN
Teckningar/Animation: ANNA JUHLIN
Grafisk design: JACOB HUURINAINEN

Inspirerad av novellen – THE COUNTRY OF THE BLIND av H-G WELLS

Producerad med stöd av Kulturbryggan och Konstnärsnämnden