Phoenix. Weld Company + Rebecka Stillman (SE)

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: fredag, 16 december 19:00 - 21:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


I våras var det premiär för Weld Company+Rebecka Stillman och verket Phoenix för Dansens hus stora scen. Nu presenterar vi en annan Phoenix som arbetats fram för Welds specifika rum.

Phoenix utforskar 13 danskonstnärer genom skilda koreografiska metoder vad det innebär att vara just ett kompani. De dyker ner i den kunskap och erfarenhet de tillsammans har för att se vad som kan komma ut på andra sidan elden. I fokus står hur en kompanikropp byggs, dess sociala såväl som fysiska egenskaper.

Med restriktionen ’No Talking, No Props’ har Weld Company sedan starten 2013 bjudit in svenska och internationella koreografer att skapa verk och ställt frågor kring vad dans är idag.

Weld Company består av dansare och koreografer från olika generationer och sammanhang som tillsammans fördjupar sig i olika koreografiska arbetsmetoder och i frågor kring det kollektiva och det gemensamma.

REBECKA STILLMAN
har de senaste femton åren engagerat sig i många olika koreografiska projekt. Ibland som initiativtagare, ibland som kollaboratör och ibland som dansare. Parallellt har hon även fortsatt att utbilda sig, på Kungliga Svenska balettskolan, SEAD (Salzburg), Södertörns högskola, Stockholms universitet samt på masterprogrammet i koreografi vid Dans och Cirkushögskolan.

—————————

Koreografi: Rebecka Stillman tillsammans med Caroline ByströmRobin DingemansSybrig DokterMarie Fahlin, Pavle HeidlerNoah HellwigElias GirodDisa KrosnessJosefine Larson OlinSandra LolaxRobert MalmborgPer SacklénKajsa SandströmHanna StrandbergAndrea SvenssonAnna Westberg.

Medverkande: Caroline ByströmRobin DingemansSybrig Dokter, Marie FahlinNoah HellwigElias GirodDisa KrosnessSandra Lolax, Per SacklénHanna Strandberg och Andrea Svensson.
Ljusdesign och rum: Chrisander Brun

Kostym: Erik Annerborn

Foto: Chrisander Brun
Producerat av Weld i samarbete med Nordberg Movement
Med stöd av Kulturrådet, Stockholm Stad och Stockholms Läns Landsting

Weld Company blogg: company.weld.se

——————————————————————–