Rhymes Festival MORGONKLASSER

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: måndag, 5 juni - torsdag, 8 juni 09:30 - 11:30

0
Ladda ner evenemanget iCal


5 – 9 juni
kl. 09:30 – 11:00

Fri entré

Doing Love Shrine & Your Majesty – Part 1 – a collective healing through self-loving but also a lap-dance of sorts

Morgonklasser med Marcus Baldemar, Viktoria Andersson & Linnéa Martinsson

Som en del av forskningen kring och skapandet av dansföreställningen Love Shrine & Your Majesty – Part 1 bjuder vi in till att delta i våra morgonklasser.

I denna en och en halvtimmesklass gör vi övningar och uppgifter baserade på det arbete vi hittills gjort. Övningarna kommer att omfatta improvisation, fantasi, andning och röst. Vi kommer också att skapa fast material baserat på text. Vi utgår från r’n’b och popmusik och använder dessas (ofta sexistiska och på andra sätt problematiska men ändå så älskvärda) texter för att koreografera oss själva och ge oss (dans)-fraser. Vi använder sedan KRAFTEN AV KÄRLEK OCH MOTSTÅND för att omvandla dessa texter till en personlig helande dans.

Objektet för vår kärlek kommer att vara självet och förlängningen av oss själva, vår dans, tillsammans med andra. Arbetet vi gör kommer att leda oss till att, i den andra delen av klassen, utföra stycket tillsammans med ett ljudspår.

Verket är för närvarande 34 minuter långt. Det finns möjlighet att delta som publik.


 

Rhymes FB

Rhymes mini-festival är en plattform för en queer förståelse av poesi inom performance-konst.

Rhymes fokuserar på praktiker som öppnar för en mångsidig artikulation i sökandet av det poetiska, i hur den uppfattas, utförs, skapas eller delas med en publik. Ett skiftande mellan dikt som ljudlandskap, som material, som gåta och som dialog för att skapa situationer för kroppen att samexistera i.

Rhymes innehåller föreställningar, klasser, öppna diskussioner, poesiläsningar, filmvisningar och bjuder in publiken att reflektera över olika sätt att bearbeta poesi och relatera till den poetiska kroppen.

Projekt av: Nefeli Oikonomou och medarbetare

Medverkande konstnärer: Aleksandar Georgiev, Darío Barreto Damas, Day Raiders/Riders, Mira Mutka, Marcus Baldemar & Viktoria Andersson & Linnéa Martinsson, Nefeli Oikonomou, Off Highway (Indra Linderoth & Nina Jeppsson), Pontus PetterssonPETS (Ofelia Jarl Ortega & Pontus Pettersson), Sebastian Lingserius.

Med stöd av: Stockholms stad och Weld
Samarbetsfestival: Ravnedans

Läs mer och se hela programmet på weld.se