Rhymes Festival RHYMES OF PLEASURE (RoP)

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: onsdag, 7 juni 19:00 - 21:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Vill du gå två eller fler kvällar?
Köp vårt festivalpass i entrén (200 kr)


Obs! Kvällen börjar kl. 19.00 med poesiuppläsning

RHYMES OF PLEASURE
(RoP)

Nefeli Oikonomou med Aleksandar Georgiev och Mira Mutka

RoP är en poetisk framställning som utvidgar gränserna mellan artikulation, rörelse och historisering och placerar dem i icke-normativa relationer. Verket växlar mellan att använda dikt som ljudlandskap, som material, som gåta och som dialog för att skapa situationer för kroppen att samexistera i.

RoP föreslår koreografi av rim, rörelser och beats i dialog med varandra och skapar en mix mellan poetry slam, lust jukebox och performance-konsert.

RoP prövar olika sätt att läsa, skapa och utföra poesi och föreslår koreografi som ett tillvägagångssätt för att transformera kroppens politik.

Rhymes of Pleasures


Rhymes FB

Rhymes mini-festival är en plattform för en queer förståelse av poesi inom performance-konst.

Rhymes fokuserar på praktiker som öppnar för en mångsidig artikulation i sökandet av det poetiska, i hur den uppfattas, utförs, skapas eller delas med en publik. Ett skiftande mellan dikt som ljudlandskap, som material, som gåta och som dialog för att skapa situationer för kroppen att samexistera i.

Rhymes innehåller föreställningar, klasser, öppna diskussioner, poesiläsningar, filmvisningar och bjuder in publiken att reflektera över olika sätt att bearbeta poesi och relatera till den poetiska kroppen.

Projekt av: Nefeli Oikonomou och medarbetare

Medverkande konstnärer: Aleksandar Georgiev, Darío Barreto Damas, Day Raiders/Riders, Mira Mutka, Marcus Baldemar & Viktoria Andersson & Linnéa Martinsson, Nefeli Oikonomou, Off Highway (Indra Linderoth & Nina Jeppsson), Pontus PetterssonPETS (Ofelia Jarl Ortega & Pontus Pettersson), Sebastian Lingserius.

Med stöd av: Stockholms stad och Weld
Samarbetsfestival: Ravnedans

Läs mer och se hela programmet på weld.se