Rhymes Festival SOUND-ING-DISTANCE / MOONLIGHT / SLOWATHON

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: fredag, 9 juni 20:00 - 23:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Vill du gå två eller fler kvällar?
Köp vårt festivalpass i entrén (200 kr)20.00 – 20.20

SOUND-ING-DISTANCE
KASS/Lingserius

En installation där röst initieras och spelas från kroppens olika delar. Där försök görs för att återupptäcka nya relationer mellan ens ”egna” ljud, ens ”kopierade” ljud, och ens ”förinspelade” ljud. Verket kommer att aktivera olika verktyg för själv-distans mellan performer och det koreografiska ramverket. Olika ”retro” identiteter prövas bortom själv-distansiering eller själv- medvetenhet. En slags ”koreografi som landskap av mikroskopi”, snarare än ”koreografi som ett expanderat fält”.

Sound-ing-distance tar avstamp från research-projektet distance as a des(s)ert som gjordes våren 2016 i samarbete med Micadanses i Paris och vill motverka en ny ökenperiod.

Sounding-Distance


 

20.30 – 21.00

MOONLIGHT
Darío Barreto Damas och Aleksandar Georgiev

Vi är intresserade av medförfattande metoder som tillämpar intuitiva och ömsesidiga sätt att fungera och motivera varandra på.

Moonlight presenterar en sammanfattning av samtal mellan Ace och Dario

I think you think I think about you and you think I think you think about me and that is so cool. And sometimes, I think I think you think about me and you think you think I think about you and even that it is so fucking cool

Det är en måne och det har ljus och det är en praktik, det är ett mönster och upprepar med all säkerhet inte sig själv, det är strukturellt och det är poststrukturalism för de som önskar, det är

Disney och det är queer och Aurora finns i det.

thomas-shellberg-31280 web

 

kl 21.30
SLOWATHON
– en inbjudan att gå långsamt tillsammans under en timme.
Mira Mutka

Långsamheterna skulle kunna förstås som eftertänksamma försök till att syntetisera en mängd av erfarenheter, information och förnimmelser. Slowathon uppstod som en praktik ur stadier av förlust och ett behov av potentiell integration av konstnärligt och vardagligt liv.

Varmt välkommen att delta genom att se och/eller att gå.

Dörrarna är öppna under timmens gång och det går att gå in och ur närsomhelst.

FullSizeRender

 

 

 

 

 

 

 
Foto: Håkan Jelk


 

Rhymes FB

Rhymes mini-festival är en plattform för en queer förståelse av poesi inom performance-konst.

Rhymes fokuserar på praktiker som öppnar för en mångsidig artikulation i sökandet av det poetiska, i hur den uppfattas, utförs, skapas eller delas med en publik. Ett skiftande mellan dikt som ljudlandskap, som material, som gåta och som dialog för att skapa situationer för kroppen att samexistera i.

Rhymes innehåller föreställningar, klasser, öppna diskussioner, poesiläsningar, filmvisningar och bjuder in publiken att reflektera över olika sätt att bearbeta poesi och relatera till den poetiska kroppen.

Projekt av: Nefeli Oikonomou och medarbetare

Medverkande konstnärer: Aleksandar Georgiev, Darío Barreto Damas, Day Raiders/Riders, Mira Mutka, Marcus Baldemar & Viktoria Andersson & Linnéa Martinsson, Nefeli Oikonomou, Off Highway (Indra Linderoth & Nina Jeppsson), Pontus PetterssonPETS (Ofelia Jarl Ortega & Pontus Pettersson), Sebastian Lingserius.

Med stöd av: Stockholms stad och Weld
Samarbetsfestival: Ravnedans

Läs mer och se hela programmet på weld.se