Synchronization in process / Anne-Mareike Hess (LU/DE)

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: lördag, 19 november 19:00 - 20:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


OBS!
kl 18.00
 Filmvisning: ”Crowded Exercises” av Anna Ådahl, föreläsning om synkronicitet av Thomas Schaupp.

En våldsam längtan efter att bli ett i samma tidpunkt i en koreografi där kropp, ljud och ljus successivt upplöses i varandra…

Anne-Mareike Hess nya dansverk Synchronization in process är en koreografisk essä om vår tids ständiga strävan efter global synkronisering och en balanserad tidsekologi på ett socialt, kulturellt och ekonomiskt plan. Föreställningen fokuserar framför allt på den betydelsefulla rollen som synkronisering spelar i vår gemenskap. Publiken bjuds in till ett vibrerande rum där ljud, ljus och tre dansare förlorar sig i den extremt subtila, men ändå överskuggande kraften av synkronisering. Ett konstant förhandlande mellan att närma sig varandra och svänga in och ut ur rytmer som kulminerar i ett tätt tyg av sammanvävda relationer.

Koncept & koreografi : Anne-Mareike Hess
Dansare: Sunniva Vikør EgenesNaama Ityel, Anne-Mareike Hess
Scenografi & kostym: Katrin Fürst
Ljuddesign: Marc Lohr
Ljusdesign: Brice Durand
Dramaturgi: Thomas Schaupp

Tack till: Jérôme Konenkl 18.00
– Visning av filmen Crowded Exersises av Anna Ådahl (SE) och föreläsning av dramaturgen Thomas Schaupp (DE).

Thomas Schaupp är verksam i Berlin som dramaturg för dans. I sitt föredrag kommer han att presentera idéer kring begreppet synkronicitet och de avgörande roller det synkrona spelar i vår vardag. Särskilt fokus kommer ligga på videoverket ”Crowded Exercises” av Anna Ådahl (SE) och Synchronization in process av Anne-Mareike Hess (LU/DE) som han även varit dramaturg för. Två exempel på konst som visar betydelsen av detta ämne i vårt samhälle.


 Samproduktion:
 Centre de Création Chorégraphique Luxembourgeois TROIS C-L (LU)
Med stöd av:
 Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neimënster, FOCUNA – Fonds culturel national, Fondation Indépendance, Ministère de la Culture Luxembourg, Botschaft des Großherzogtums Luxemburg in Deutschland, Dock11 Berlin, Tanzfabrik Berlin.