Talking & Props. Breathbone / Vida Midgelow och Jane Bacon

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: torsdag, 27 februari 19:00 - 21:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Talking & Props (4e upplagan) är en festival som innehåller sceniska verk som alla på olika sätt behandlar språk i relation till en specifik rörelsepraktik – som material och ljud eller som sjungen eller talad berättelse. Som en fördjupning i rösttekniken growling, en polyfoni av röster som utforskar rösten bortom talet, en kaospoetisk drömsång samt en långsamt subtil konversation som växer fram i en ring av åhörare.

Medverkande: The Disengaged Free Jazz Orchestra (Kajsa Wadhia och Maria Stiernborg), Moa Franzén, Tove Salmgren och Kajsa Wadhia, Vida Midgelow & Jane Bacon (UK), Olivia Riviere och Lisen Pousette samt ett foajéprogram sammanställt av Anna Westberg.

Se schema för hela festivalen här!

Talking & Props är en pendang till den rörelsebaserade praktik som Weld Company initierat sedan 2013, genom att bjuda in koreografer att arbeta med tematiken ”No Talking, No Props”.Foto: VidaMidgelow

BreathBone
/ Vida Midgelow och Jane Bacon
med musik av Tom Williams

Performance 30 minuter följt av diskussion. OBS! begränsat publikantal

BreathBone skapar ett rum för omslutande och reflekterande tystnad, där den inre medvetenheten får ta plats. I denna intima föreställningsduo med Vida Midgelow och Jane Bacon samspelar rörelse, röst och ljud i en meditativ och suggestiv upplevelse. Den improviserade koreografin ger röst åt kroppens inre rum och närmar sig därigenom kärnan i vad det är att vara människa; det omedelbart närvarande och det illusoriska.

Efteråt inbjuds publiken att delta i ett samtal om föreställningar och kontemplativa praktiker. Publiken får också varsitt manus, för att sedan kunna fortsätta praktisera på egen hand.

Med stöd från National Lottery through Arts Council England, Dance4 och Middlesex University.


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm