Talking & Props. Ever losing / Olivia Riviere och Lisen Pousette

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: lördag, 29 februari 21:00 - 22:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Talking & Props (4e upplagan) är en festival som innehåller sceniska verk som alla på olika sätt behandlar språk i relation till en specifik rörelsepraktik – som material och ljud eller som sjungen eller talad berättelse. Som en fördjupning i rösttekniken growling, en polyfoni av röster som utforskar rösten bortom talet, en kaospoetisk drömsång samt en långsamt subtil konversation som växer fram i en ring av åhörare.

Medverkande: The Disengaged Free Jazz Orchestra (Kajsa Wadhia och Maria Stiernborg), Moa Franzén, Tove Salmgren och Kajsa Wadhia, Vida Midgelow & Jane Bacon (UK), Olivia Riviere och Lisen Pousette samt ett foajéprogram sammanställt av Anna Westberg.

Se schema för hela festivalen här!

Talking & Props är en pendang till den rörelsebaserade praktik som Weld Company initierat sedan 2013, genom att bjuda in koreografer att arbeta med tematiken ”No talking No props”.Foto:  Sophie Pousette

Ever losing
Olivia Riviere och Lisen Pousette

I verket Ever losing går Olivia Riviere och Lisen Pousette in i tidigare erfarenheter och bryter upp tiden i ett försök att finna sätt att leva med förlust.

Med en gemensam bakgrund inom körsång och ett delat intresse i att arbeta koreografiskt med röst, tar Olivias och Lisens arbete avstamp i ett undersökande av growling: ett mörkt och aggressivt läte som framförallt används inom hårdare metalmusik. De uttryck som vanligen förknippas med growling har här skalats av, med förhoppningen att andra, nya dimensioner kan träda fram. Ljudet blandas med relationella uttryck som kramen, hand-i-hand, tryckaren – alla element av tvåsamhet, tvillingskap, vänskap och lesbisk kärlek.

Bruten, att vara bruten, blir här lika med att vara skuldsatt, utarmad och samtidigt i ett brott. Att uppehålla sig i brottet och lyssna till ljudet av brutna kroppar blir/kan vara ett sätt att göra sig skuldfri.

Om döden tar något ifrån dig så ge det tillbaka. Naja Maria Aidt

Ever losing är ett pågående försök att ge plats åt förlust, genom att återvända till förlorarens, den brutnas, position. Eller, kanske bara två losers som dansar i brottet.

Skapat och framfört av Lisen Pousette och Olivia Riviere

Ljud: Karis Zidore
Ljuddesign: Kristian Alexander
Kostymkonsult: Tove Dreiman
Ljuskonsult: Jenny Larsson
Foto: Sophie Pousette

Tack till Anna Efraimsson, Malin Arnell, Ulrika Berg, Tamara Alegre, Austeja Vilkaityte, Oda Brekke and Sara Gebran

Ever losing hade premiär på Fylkingen, Stockholm, februari 2019.


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm