Technosomatics: communal unclouded dances

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: lördag, 11 maj 19:00 - 22:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Inom ramen för presentationen av Unclouded dances, som är en performance för en åskådare i taget, bjuder Frédéric Gies en publik session av hans praktik technosomatics genom ett något annorlunda format än vanligt.

Technosomatics är en rörelsepraktik utvecklad av Frédéric Gies, delad genom olika workshopformat som är öppna för alla som gillar att dansa till techno. Praktiken består av en kollektiv och individuell undersökning av de endokrina körtlarna och chakran genom klubbdans till techno musik samt en undersökning av motsatsen: En utforskning av klubbdans samtidigt som de förkroppsligar de endokrina körtlarna och chakranerna. Detta praktiseras mestadels med slutna ögon i ett mörkt rum och lyfter fram den erfarna kroppen och dansens helande potential. Det föreslår också en annan slags kollektiv och social erfarenhet, som skiljer sig från en somatisk / dansklass och från det vanliga dansgolvet.

Praktiken erbjuder ett tryggt och genuint utrymme för att glida undan det social men vara ensam tillsammans och hänge sig till förändrande tillstånd av medvetande. Övningen relaterar både till det somatiska fältet (rörelse/ utbildningspraktik) och till techno club / rave danskulturer. Praktiken har vuxit fram genom Frédéric Gies möten med olika somatiska metoder, särskilt Body-Mind Centering och hans  erfarenheter på dansgolvet.