The blue horizon in the corner of my eye / Sybrig Dokter

Bokningar

This event is fully booked.

Datum & tid: fredag, 14 augusti 19:00 - 20:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Öppen visning

För att underlätta insläpp använder vi Swish. Vi föreslår minst 50 kr i entréavgift.

Swisha till 1230736397

OBS! För allas skull ber vi publiken att hålla avstånd till varandra och undvika köbilning. Ingen kontroll av betalning kommer ske vid entrén.


En genomsläpplig kropp, unik och autonom, en kropp som anpassar sig och ackommoderar andras rörelser, som fångar upp och utsöndrar. Ett landskap där iakttagelser, kroppsliga och organiska processer skapar en väv som omfamnar och sträcker ut sig i det oändliga i olika och liknande rytmer.

När vi är nära andra påverkas vi av deras fysiska processer; vi utbyter molekyler, blir påverkade av andningen, dofter, sättet vi rör oss på och många andra knappt märkbara skeenden. Processerna synkroniserar utan att vi nödvändigtvis beslutar om det. Andningen, puls, hud, gester, rörelser blir influerade. Man behöver inte tycka om, eller vilja, det kommer ske om man inte aktivt motarbetar. Vi rör oss i väven, kolliderar inte med varann, vi samexisterar även när vi kämpar, brottar eller gör motstånd i strömmen som är formad av just dessa rörelser.

Sybrig Dokter har jobbat på Weld med 5 dansare under en tvåveckors-period. Permeabilitet och synkronicitet ligger i grunden för arbetet med ’The blue horizon in the corner off my eye’. Även praktiken av projektet ’Falling I-II’, där dansarna delade drömmar som ett sätt att synkronisera med varandra i sömnen, har återuppstått.


Koreografi: Sybrig Dokter
Medverkande på scen: Daniela Escarleth Pozo, Lisa Schåman, Hanna Strandberg, Klara Utke Acs, Nadja Voorham
Musik: Philip Jeck
Ljus: Christian Antila

Producerat av Weld