THREE WHITE SOLDIERS II ROCK THIS WORLD

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: onsdag, 2 mars 19:00 - 22:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Ett arkiv av berättelser, samlade av Johan Forsman och Anders Paulin under ett antal pilgrimsvandringar genom den samtida ekonomins materiella och virtuella landskap.

Första delen av Three White Soldiers började på Wall Street och i de serverhallar där dagens robotiserade aktiehandlare är utlokaliserade; datorer som handlar på aktiemarknaden i hastigheter som utmanar våra begrepp om tid och rum. Härifrån begav sig Anders och Johan på en resa för att studera hur materiella och immateriella värden skapas och transformeras, och hur mönster och bilder används för att visualisera och tänka kring det vi inte kan omfatta eller förstå.

I den fristående andra delen Rock This World riktar de sitt fokus mot jorden, mot geologiska tidsperspektiv och gruvor, gravar och grottor. Resan börjar tänja gränsen mellan fiktion och verklighet, och när Johan och Anders reser upp genom Lappland verkar begrepp och modeller från den samtida ekonomin återkomma i nya skepnader. När de sedan finner sig själva vandra barfota genom forntida tempel i Egypten har processen också börjat intervenera i deras personliga liv.

Three White Soldiers är ett försök att varken fastna i kritik eller kapitulation gentemot den samtida finansmarknadens modeller och abstrakta hastigheter, utan snarare ett försöka att färdas längs dess mönster och lingvistiska figurer. En resa tillsammans med finansmarknadens fetischer, cowboys, astronauter, bit-coin miners, svamp-skallar, forntida gudar och dansande jultomtar.

Föreställningen inleds med en sammanfattning av första delen av Three White Soldiers som visades på Weld 26 februari – 1 mars 2015

JOHAN FORSMAN
är konstnärlig ledare för plattformen Skogen i Göteborg och sedan 15 år på olika sätt konstnärligt verksam inom scenkonstfältet. Arbetet har oftast rört sig kring ett kritiskt prövande av de olika relationer som scenkonst reproducerar, både internt under olika produktionsfaser men också gentemot publik och omvärld vid olika former av presentationer. Johan Forsman söker ofta strategier för att ompröva begrepp som projekt, produktion/presentation, produkt/display, publik och föreställning/event. Mycket av hans arbete har handlat om att på olika sätt, både i verk och kring Skogen bygga plattformar eller gränssnitt för människor att träffas och för att samla och dela kunskap och erfarenheter. Johan Forsmans verk från de senaste åren inkluderar bland annat ZOO, Insulinom, Sjömanskyrkan inombords, Grodden, Skogen tar Weld till skogen – alla av dem tillsammans med Johan Rödström. Tillsammans med Anders Paulin arbetar Johan Forsman nu i ett på långsiktigt research-projekt om materiella/immateriella aspekter av vår samtida ekonomi, ett arbete som hittills resulterat i föreställningen Three White Soldiers.

ANDERS PAULIN
Anders Paulin har sedan 90-talet regisserat ett 30-tal produktioner på teatrar som Nationaltheatret i Oslo, Backateatern i Göteborg, Deutsches Schauspielhaus i Hamburg, Theater Basel och Det Kongelige Teater i Köpenhamn. Ett återkommande tema de senaste åren är icke-mimetiska arbetsformer inom teater, med fokus på berättelse och performer som interface i ett undersökande av scenens potential som plattform för utbyte av erfarenhet snarare än representation. För närvarande arbetar han med forskningsprojektet The Twin Figure of Mimesis på The Danish School of Performing Arts

Producerat av Weld i samarbete med Skogen.

Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Stockholms läns landsting