TRIO – Simone Forti, Jeremiah Day, Fred Dewey (US)

Bokningar

This event is fully booked.

Datum & tid: torsdag, 3 september 19:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Trio är en del av ett långsiktigt samarbete mellan koreografen och dansaren Simone Forti, bildkonstnären Jeremiah Day och författaren/skribenten Fred Dewey.

De tre, ifrån olika generationer och med olika konstnärlig bakgrund, utforskar tillsammans den konstnärliga representationens potential som svar till rådande sociala och politiska situationer.

Kvällen består i en serie av delvis iscensatta och delvis improviserade format – performance, samtal, diskussioner, eller läsningar – vilka utforskar olika lager av personliga och abstrakta diskurser, och multipla områden av förhandling- ifrån konkretionen av kroppen och den konkreta kroppslig upplevelsen, till konkretionen av språket.

Simone Forti, Jeremiah Day och Fred Dewey har arbetat tillsammans sedan det sena 1990-talet, då de träffades på Beyond Baroque i Los Angeles, där Dewey var chef. De har framfört verk tillsammans, i olika konstellationer, på Project Art Centre i Dublin, ICA i London, The Box i Los Angeles och på Ludlow 38, projektrummet vid Goethe Institute i New York.

Trio åtföljer utställningen Simone Forti: Here It Comes. Arbeten och samarbeten på Index, Stockholm som visas 5 September – 15 November 2015. Utställningen innefattar även en kollaborativ installation av Simone Forti, Jeremiah Day och Fred Dewey, titulerad ”Nonfictions.”

Läs mer om utställningen och Simone Fortis besök på Index

Tack till Italienska Kulturinstitutet i Stockholm och Israels ambassad i Sverige.