Warriors: Chiron In Aries, Recital #1 / Frédéric Gies (FR/SE)

Bokningar

This event is fully booked.

Datum & tid: söndag, 4 oktober 19:00 - 20:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Warriors: Chiron in Aries, Recital #1 är en koreografi inspirerad av mytologi och astrologi där fyra dansare rör sig till ett technoset av Fiedel. I intensiva och individuella solon, skapade i nära relation till musiken, uttrycker de en självklar och ren viljestyrka och en djärv önskan till motstånd.

Genom att kanalisera utomvärldsliga krafter åkallar de rebelliska, närmast offerlika danser. De omvandlar ilska till motstånd och konstruktiv handling snarare än att uttrycka en meningslös destruktiv kraft. I dessa solon sägs inte “jag” på bekostnad av “vi”, utan snarare till kollektivets tjänst. Lika mycket som dansarna utstrålar ren viljekraft och kompromisslöst mod, avslöjar de också dolda sår i ett offrande av deras egen sårbarhet.

Även om verket varken handlar om astrologi eller mytologi relaterar det till dess symboliska och poetiska kvaliteter. Tillsammans förkroppsligar danserna olika arketyper, från Chiron “den sårade helaren” till flertal rebelliska, krigs- och skyddsgudinnor.

Warriors: Chiron in Aries, Recital #1, är den första delen i en kommande cykel av fyra verk som lyfter fram dansens förmåga att tala utan att demonstrera något.


Koreografi: Frédéric Gies | Dans: Frédéric Gies, Disa Krosness, Julia Plawgo, Andrea Svensson | Original soundtrack: Fiedel | Ljusdesign: Thomas Zamolo | Konstnärlig assistent: Elizabeth Ward | Kostym: Grzegorz Matlag | Mentor/astrodramaturg: Renee Sills | Samproducerad av Inkonst, Weld och Skogen / residens vid MARC och SITE / med stöd av Kulturrådet och Malmö stad | Tack till Anna Grip

Foto: Thomas Zamolo

Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm


Med anledning av Covid-19

Vi har för närvarande begränsat antal platser med säkert avstånd mellan stolarna. Endast förhandsbokning gäller. Kom i tid.

För att underlätta insläpp använder vi Swish.

Entréavgift till denna föreställning är ordinarie 120 kr och Student 100 kr.

Swisha till 1230736397

Märk betalningen med: Warriors

OBS! För allas skull ber vi publiken att hålla avstånd till varandra och undvika köbilning.