Water @ Weld #2: A Dog Called Drama

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: lördag, 28 maj 19:00 - 20:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


A Dog Called Drama
en autofiktiv dans- och ljudföreställning av Pontus Pettersson

Våren 2020 började Pontus spela dragspel, en ensam övning och vibrerande strävan, både andligt och fysiskt. Dragspelet kan ses som rörelse såsom vågor och andetag, en evig passion.

A Dog Called Drama kan ses som forskningen av ’All Departures Are Waves’ gjuten i singularform genom Pontus egna historia, praktik och dans. Någonstans mellan en konsert, autofiktivt skrivande och koreografi spelar och berättar Pontus historier från vattniga förkroppsligande och behov. Han vibrerar rummet så att köttet blir ett.

Om föreställningen har en skugga kommer den att leda oss till en manlig figur, men liksom våt färg rör den sig med tyngdkraften och blir material, långt ifrån bild. På natten, när skuggorna dansar i frånvaro av solen – låter som vibrationer, skapas en vågig sfär från vilken man kan föreställa sig havets kallelse, att framkalla det förflutna för att fortsätta framåt.


Water @ Weld #2

Water @ Weld #2 är en sammanställning av verk som undersöker ett av världens vanligaste och mest anomala material, vatten. Som en performativ antologi manifesterar de sex dagarna på Weld koreografen och konstnären Pontus Petterssons pågående forskning och projekt All Departures Are Waves, som presenterar olika aspekter och relaterade arbeten i dialog med detta längre projekt, som sträcker sig mellan åren 2019-2023.

För den andra upplagan av Water @ Weld arbetar Pontus tillsammans med ljudkonstnären Hara Alonso i skapandet av ett nytt verk, Clepsydra, som är en musikalisk installation av beröring, ljud/skapande, gester och vatten samt arbetet med det liknande arvet från partiturskrivning, som finns i både västerländsk samtida dans och musik.

Några nya ”spår” läggs till framförandet av A Dog Called Drama, Pontus soloversion av forskningen där han spelar dragspel och berättar historier från vattenhaltiga förkroppsliganden och begär, någonstans mellan en konsert och autofiktivt författarskap.

Inbjuden är också dansaren och koreografen Adam Seid Tahir i att undervisa workshopen Undrowned lessons and skeletal speculations, baserade på spekulativa förslag och somatiska partitur utvecklade i relation till boken Undrowned: Black Feminist Lessons from Marine Mammals skriven av den amerikanske författaren och aktivisten Alexis Pauline Gumbs.

All Departures Are Waves fokuserar på de materiella, ekologiska, performativa och etiska kvalitéer som vatten kan innebära, som en vital del av allt levande. Som utgångspunkt och ankare för hela projektet finns konceptet Hydrofeminism som utvecklats av genusforskaren Aistrida Neimanis. Genom att se på vatten, och kanske också vara vatten, kan vi hitta en ny väg för feminism som en övergripande etik och politik för allt levande.


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm