Water @ Weld #2: Undrowned lessons and skeletal speculations (Workshop)

Bokningar


Datum & tid: lördag, 28 maj 13:00 - 16:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Workshopen äger rum på HöjdenÖstbergatorget 21

Max 15 deltagare

Fri entré men föranmälan krävs


Undrowned lessons and skeletal speculations
en rörelseworkshop av Adam Seid Tahir

Denna workshop kommer att baseras på några spekulativa förslag och somatiska scores som Adam Seid Tahir har utvecklat i relation till boken Undrowned: Black Feminist Lessons from Marine Mammals skriven av Alexis Pauline Gumbs.

”Imagine with me that the biggest sound on the planet, exceeding the anxiety we project over airwaves, is the prayer of blue ancestor depth..” (Alexis Pauline Gumbs, 2020, Undrowned: Black Feminist Lessons from Marine Mammals)


Water @ Weld #2

Water @ Weld #2 är en sammanställning av verk som undersöker ett av världens vanligaste och mest anomala material, vatten. Som en performativ antologi manifesterar de sex dagarna på Weld koreografen och konstnären Pontus Petterssons pågående forskning och projekt All Departures Are Waves, som presenterar olika aspekter och relaterade arbeten i dialog med detta längre projekt, som sträcker sig mellan åren 2019-2023.

För den andra upplagan av Water @ Weld arbetar Pontus tillsammans med ljudkonstnären Hara Alonso i skapandet av ett nytt verk, Clepsydra, som är en musikalisk installation av beröring, ljud/skapande, gester och vatten samt arbetet med det liknande arvet från partiturskrivning, som finns i både västerländsk samtida dans och musik.

Några nya ”spår” läggs till framförandet av A Dog Called Drama, Pontus soloversion av forskningen där han spelar dragspel och berättar historier från vattenhaltiga förkroppsliganden och begär, någonstans mellan en konsert och autofiktivt författarskap.

Inbjuden är också dansaren och koreografen Adam Seid Tahir i att undervisa workshopen Undrowned lessons and skeletal speculations, baserade på spekulativa förslag och somatiska partitur utvecklade i relation till boken Undrowned: Black Feminist Lessons from Marine Mammals skriven av den amerikanske författaren och aktivisten Alexis Pauline Gumbs.

All Departures Are Waves fokuserar på de materiella, ekologiska, performativa och etiska kvalitéer som vatten kan innebära, som en vital del av allt levande. Som utgångspunkt och ankare för hela projektet finns konceptet Hydrofeminism som utvecklats av genusforskaren Aistrida Neimanis. Genom att se på vatten, och kanske också vara vatten, kan vi hitta en ny väg för feminism som en övergripande etik och politik för allt levande.


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm