Water @ Weld. Solo: A Dog Called Drama

Bokningar

This event is fully booked.

Datum & tid: lördag, 19 juni 19:00 - 20:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


X-tra!

Lördagen den 19 juni är Bronwyn Bailey-Charteris inbjuden till ett samtal med Pontus efter föreställningen.


Våren 2020 började Pontus spela dragspel, en ensam övning och vibrerande strävan, både andligt och fysiskt. Dragspelet kan ses som rörelse såsom vågor och andetag, en evig passion. En ensam resenär och vindens melankoliska förtvivlan. Hans första solo på sju år A Dog Called Drama kan ses som forskningen av All Departures Are Waves gjuten i singularform genom Pontus egna historia, praktik och dans.

Arbetet är inspirerat av många, men för att nämna några; ”I bomullsfältens ensamhet” av den franska dramatikern Bernard-Marie Koltès, begreppet ”Deep Listening” av den amerikanska kompositören Pauline Oliveros. Romanen ”Aqua Viva” av den brasilianska författaren Clarice Lispector.

Om föreställningen har en skugga kommer den att leda oss till en manlig figur, men liksom våt färg rör den sig med tyngdkraften och blir material, långt ifrån bild. På natten, när skuggorna dansar i frånvaro av solen – låter som vibrationer, här skapas en vågig sfär från vilken man kan föreställa sig havets kallelse, att framkalla det förflutna för att fortsätta framåt.

Koreografi, text, scenografi och kostym: Pontus Pettersson

Foto: Salad Hilowle

Water @ Weld är samproducerad av Weld och MARC med stöd av Statens kulturråd


Med anledning av Covid-19 genomför vi våra publika händelser med begränsad publik, säkra avstånd och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi har för närvarande begränsat antal platser med säkert avstånd mellan stolarna. Endast förhandsbokning gäller. För att underlätta insläpp använder vi Swish.

Entréavgift till denna föreställning är 120 kr

Swisha till 1230736397

Märk betalningen: Dog

Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm