Weld Company 2014 + Julian Weber (DE)

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: onsdag, 17 december 19:00 - 20:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Den tyska koreografen Julian Weber gästar Weld Company 2014. Liksom tidigare gästkoreografer har Weber fått uppdraget att skapa en koreografi för Weld Company med restriktionerna ”No Talking No Props”.

Koreografi: Julian Weber
Ljus: Ronald Hessman
Kostym: Erik Annerborn
Kostymassistent: Celeste Cambaza
Dans: Anna Westberg, Elias Girod, Per Sacklén, Caroline Byström, Pavle Heidler och Josefine Larson Olin

WELD COMPANY
är ett förslag till hur man kan återupptäcka och omvärdera idén om hur ett danskompani fungerar. Weld Company uppdaterar kompaniformen och utgår ifrån ett kollektivt arbete som förs genom en av Weld tydligt given struktur. Förutom att samarbeta med gästkoreografer initierar kompaniet egna projekt och händelser samtidigt som man undersöker det svenska dansarkivet. Kompaniets medlemmar bidrar med- och är delaktiga i att välja innehåll. Huvudfokus ligger på det utrymme som friläggs för att praktisera konstformen. Att bli den dansande kroppen, det dansande kollektivet och att genom detta ställa frågor kring dans och koreografi idag.

Förutom att producera nya koreografier är ambitionen är att noggrant dokumentera, redovisa och diskutera de frågeställningar, processer och resultat som växer fram på vägen. Dels genom publika föreställningar, samtal etc. Men också kontinuerligt via kompaniets blogg, som hittas på company.weld.se. Årligen produceras också en bok som en kompletterande förlängning av projektet. Den första upplagan med namnet “No Talking, No Props” släpptes 24 oktober och finns att köpa på Weld.

Weld Company 2014 är: Anna Westberg, Elias Girod (FI), Per Sacklén, Caroline Byström, Pavle Heidler (HR) och Josefine Larson Olin.