Weld Company 2014 + Rebecka Stillman

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: torsdag, 6 november 12:00 - 13:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Premiär för nytt verk av Rebecka Stillman för Weld Company 2014
Efter samarbetet med förra årets Weld Company fortsätter Rebecka Stillman att analysera och omförhandla danskanon tillsammans med årets kompani. I detta års arbete föreslår Rebecka Stillman ett utforskande av historia som trampolin mot okända territorier. Utgångspunkten är en önskan att pressas till nya förhållningssätt genom att använda strikta protokoll och metoder. Istället för att sikta mot det verkligt okända handlar utforskandet om att leta precis bredvid och mellan det vi känner till. På det sättet blir allt samtidigt som inget sig likt och även det material en förhåller sig till får ny betydelse.

Weld Company 2014 är: Anna Westberg, Elias Girod (FI), Per Sacklén, Caroline Byström, Pavle Heidler (HR) och Josefine Larson Olin.

WELD COMPANY
är ett förslag till hur man kan återupptäcka och omvärdera idén om hur ett danskompani fungerar. Weld Company uppdaterar kompaniformen och utgår ifrån ett kollektivt arbete som förs genom en av Weld tydligt given struktur. Förutom att samarbeta med gästkoreografer initierar kompaniet egna projekt och händelser samtidigt som man undersöker det svenska dansarkivet. Kompaniets medlemmar bidrar med- och är delaktiga i att välja innehåll. Huvudfokus ligger på det utrymme som friläggs för att praktisera konstformen. Att bli den dansande kroppen, det dansande kollektivet och att genom detta ställa frågor kring dans och koreografi idag.

Förutom att producera nya koreografier är ambitionen är att noggrant dokumentera, redovisa och diskutera de frågeställningar, processer och resultat som växer fram på vägen. Dels genom publika föreställningar, samtal etc. Men också kontinuerligt via kompaniets blogg, som hittas på company.weld.se. Årligen produceras också en bok som en kompletterande förlängning av projektet. Den första upplagan med namnet “No Talking, No Props” släpptes 24 oktober och finns att köpa på Weld.