Weld Company + Matthias Sperling (UK)

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: söndag, 24 november 18:00 - 20:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Hösten 2017 arbetade den brittiske koreografen och dansaren Matthias Sperling  i en veckolång process med kompaniet utifrån sitt koncept med looping, en rytmisk repetition av en rörelse som gradvis omformas i knappt märkbara steg. Resultatet blev den suggestiva koreografin Soft power generator 2. Nu utvecklar han denna ytterligare under en ny arbetsperiod med kompaniet.

Matthias Sperling om arbetet:

Under den här forskningsveckan kommer konstnärerna i Weld Company och jag att utgå från de praktiker som jag för närvarande arbetar med och som är en utveckling av de koreografiska metoder som vi först utforskade tillsammans 2017. Dessa praktiker härrör från frågan: Om kunskapsgenerering är en i grunden kroppslig process, kan vi då se och uppleva att detta händer i en dansföreställning?


När det gäller generering av förkroppsligad kunskap i dans, kan man ”göra en läsning” av  dessa praktiker på liknande sätt som att man läser av av någons handflata, genom några teblad eller av stjärnorna: som ett sätt att söka kunskap om det okända, genom att utföra och observera rörelse.

Söndagen den 24 november delar Weld Company och Matthias Sperling sitt utforskande tillsammans. Det blir en startpunkt för Weld Companys vidare självständiga utforskning av dessa metoder, som kommer att äga rum oannonserat på utvalda offentliga platser i Stockholm under de kommande veckorna.


Koreografi: Matthias Sperling
Dans: Sybrig DokterPer SacklénCaroline ByströmAndrea SvenssonAnna Westberg, Kajsa Sandström och Max Wallmeier


Weld Company produceras av Weld
Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm