Weld Company+Shannon Cooney

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: fredag, 27 november 19:00 - 20:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Denna kväll redovisas arbetet som förts mellan Berlinbaserade kanadensiskan Shannon Cooney och Weld Company Shannon Cooneys danspraktik Dynamic Expansion, bygger på ett somatiskt förhållande till utforskandet av rörelse, vilket förenar den samtida dansen med kunskapen om det craniosacrala systemet. Moveable Cinema är en praktik inom praktiken som utforskar rörelse tillsammans med en förhöjd perception av det visuella fältet. Cooney undersöker genom sina performances narrativiteten genom strukturerna av aktioner i real-tid och hur dessa formar och skapar ett rum.

Cooneys koreografiska process är förenad med ett ifrågasättande och en research betonad praktik. De senaste åren har hon intresserat sig för hybrida former mellan installation och performance i vilka hon försökt utmana det traditionellt linjära berättandet.

Som ett svar på inbjudan att arbeta med Weld Company, kommer kompaniet att under en vecka utforska dessa somatiska rörelse-mandalas. En tydlig aspekt av arbetet handlar om övergången från praktik till performance

Medverkande denna kväll: Caroline Byström (SE), Robin Dingemans (NZ/GB/SE), Sybrig Dokter (NL/SE),  Noah Hellwig (SE), Disa Krosness (SE), Josefine Larson Olin (SE) och Anna Westberg (SE)

Aktiva medlemmar i Weld Company 2015: Caroline Byström (SE), Robin Dingemans (NZ/GB/SE), Sybrig Dokter (NL/SE), Marie Fahlin (SE), Noah Hellwig (SE), Disa Krosness (SE), Josefine Larson Olin (SE), Sandra Lolax (FI), Per Sacklén (SE), Hanna Strandberg (SE), Andrea Svensson (SE) och Anna Westberg (SE)

WELD COMPANY
är ett förslag till hur man kan återupptäcka och omvärdera idén om hur ett danskompani fungerar. Weld Company uppdaterar kompaniformen och utgår ifrån ett kollektivt arbete som förs genom en av Weld tydligt given struktur. Förutom att samarbeta med gästkoreografer initierar kompaniet egna projekt och händelser samtidigt som man undersöker det svenska dansarkivet. Kompaniets medlemmar bidrar med- och är delaktiga i att välja innehåll. Huvudfokus ligger på det utrymme som friläggs för att praktisera konstformen. Att bli den dansande kroppen, det dansande kollektivet och att genom detta ställa frågor kring dans och koreografi idag.

Förutom att producera nya koreografier är ambitionen att noggrant dokumentera, redovisa och diskutera de frågeställningar, processer och resultat som växer fram på vägen. Dels genom publika föreställningar, samtal etc. Men också kontinuerligt via kompaniets blogg, som hittas på company.weld.se.