Öppen visning: Weld Company Extended + Harald Beharie (NO/JM)

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: fredag, 18 november 18:00 - 18:45

0
Ladda ner evenemanget iCal


Weld Extended är en förlängning av det experimentella projektet Weld Company (2013). I höst och i vår står Extended i fokus under tiden vi omprövar vårt större projekt. Under hösten har vi bjudit in såväl svenska som internationella koreografer att dela med sig av sin praktik.


Weld Extended är ett öppet projekt med dansare/koreografer som inte har arbetat med oss i denna konstellation tidigare. Vi vill öppna upp för fler svenska och internationella dansare och koreografer och gör det genom att föra en kort nyfiken process tillsammans.

Inbjudan till koreografen består av att under några dagar dela med sig av sin praktik och att skapa koreografiskt material kopplat till 12 minuter komponerad musik av den svenske tonsättaren Tomas Björkdahl. Arbetet kommer bjuda på olika tolkningar av en och samma komposition. Arbetet avslutas var vecka med en kort öppen delning av processen.

I olika konstellationer medverkande dansare: Natalia Drozd, Andreas Haglund, Maria Naidu, Wiliam Nylind, Alice MacKenzie, Anna Pehrsson Jade Stenhuijs och Stina Ehn.


Foto: Julie Hrncirová

Harald Beharie (NO/JM)
Norsk-jamaikansk konstnär och koreograf baserad i Oslo. I sin praktik undersöker han alternativa sätt att vara, dansa och existera tillsammans, samtidigt som han ifrågasätter föreställningar om normativitet. Hans koreografiska praktik utvecklas i olika konstellationer med andra dans- och bildkonstnärer, och några av de främsta intressena i hans arbete just nu är att dissekera kända fysiska berättelser och öppna upp för en medveten naivitet och lekfullhet samtidigt som han hänger sig åt den patetiska, kollapsande men ändå glädjefyllda kroppen. Han är en del av performancekollektivet De Naive, en grupp som huvudsakligen arbetar med dans som ”soft activism” – genom att bjuda in och invadera det offentliga rummet med sociala föreställningar. Från 2016-2019 var han en del av Carte Blanche- det norska nationella kompaniet för samtida dans. Haralds verk har nominerats till Norges kritikerförenings pris ” Shine Utopians” med Louis Schou (2020) och soloverket Batty Bwoy (2022).


Inbjudna koreografer hösten 2022

Nicole Neidert (SE) öppen visning den 27 oktober kl 18.00

Elisabete Finger (BR/DE) öppen visning den 4 november kl 18.00

Femke Gyselinck (BE) öppen visning den 11 november kl 18.00

Harald Beharie (NO) öppen visning den 18 november kl 18.00

Vi har också bjudit in Virpi Pahkinen (SE/FI) för ett specialprojekt inom Weld Extended vilket kommer att redovisas senare.

Läs mer om alla koreografer och höstens arbete med Weld Company Extended på weld.se


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm