Abstraktionspraktiker – En mötespunkt för konst och vetenskap / Flat Octopus + Cluster 8

Bokningar

Biljetter

Registreringsinformation

Datum & tid: onsdag, 11 oktober 18:00 - 21:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


Vad är likheterna mellan vetenskap och konst? Är skillnaden verkligen så fundamental eller finns gemensamma nämnare? Vad finns som båda kan ta till sig och lära från varandra?

Det här kommer att vara en sorts experiment. Låt oss tänka på den faktiska praktiken som konstnärer och forskare ägnar sig åt! Vad är lika, vad är olika? Vi hoppas att det kommer att få oss att släppa våra gamla fördomar och teorier och istället hitta en gemensam mötespunkt.

Två konstnärer och två forskare har blivit inbjudna. De är både lika och olika. Var och en har inbjudits att förbereda en 15-minuters presentation om sin praktik. Vi hoppas att dessa generösa bidrag och ett lika generöst lyssnande kommer leda till en diskussion bland alla de som deltar.


Vad du kan förvänta dig:
Kvällen inleds med en premiärvisning av filmen “Organismo Vivo”. Jesper OT Andersson ställer också ut sina modulära skulpturer. Därefter kommer konstnärer och forskare presentera, följt av en diskussion. Slutligen kommer Rasmus A Danneholt spela musik och besökarna kan stanna kvar och prata.

Deltagare: Jesper OT Andersson, Donglei Chen, Julia Hannukainen, Amanda Selinder.

Organiserat av:
Flat Octopus och Cluster 8


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm