Barricades and Legacies: Chiron in Aries, Recital #3

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: söndag, 23 oktober 15:00 - 17:20

0
Ladda ner evenemanget iCal


Barricades and Legacies: Chiron in Aries, Recital #3 är en föreställning av Frédéric Gies för sju dansare. Den är tänkt som ett epos, en lång dikt som genom virtuos och minutiöst detaljerad dans skildrar en mytologisk värld.

Stycket är det tredje kapitlet i danscykeln Chiron in Aries, som hänvisar till den grekiska mytologin och dess absorption av astrologin efter Warriors: Chiron in Aries, Recital #1 (2020) och Hope: Chiron in Aries, Recital #2 (2021).

I den grekiska mytologin var Chiron en kentaur som uppfostrades av Apollon som invigde honom i läkekonst, musik och profetia, vilket gjorde honom annorlunda än de andra våldsamma och oregerliga kentaurerna. När han träffades av en förgiftad pil fick han ett sår som aldrig läkte. Inom astrologin kallas den mindre planeten Chiron för ”den sårade helaren” och representerar våra djupaste sår och vår förmåga att läka. Tecknet Väduren representerar egot, viljestyrka, begär och krigaren inom oss. När Chiron befinner sig i Väduren (som mellan 2018 och 2027) tar den upp våra djupaste sår i förhållande till vår självkänsla och vår förmåga att läka dem.


Föreställningslängd: 2 timmar och 20 minuter inklusive paus

Koreografi: Frédéric Gies
Dans: Brittany Brown, Frédéric Gies, Andreas Haglund, Disa Krosness, Julia Plawgo, Elizabeth Ward, Declan Whitaker
Musik: Fiedel
Ljusdesign: Thomas Zamolo
Kostym: Grzegorz Matlag

Foto: Thomas Zamolo


Samproducerad av Inkonst och Weld / Residens: MARC och Skogen / Med stöd av Kulturrådet, Malmö Stad och Region Skåne

Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm