warp / Gry Tingskog

Bokningar

Bookings are closed for this event.

Datum & tid: fredag, 30 september 19:00 - 20:00

0
Ladda ner evenemanget iCal


warp är en sinnlig koreografisk upplevelse i mörkret. Verket framförs av fyra performers som dansar med vävar i reflex som reagerar på beröring med ljud, i ett ljudlandskap som panoreras mellan åtta högtalare. Vad som utspelar sig är en lek med seende och icke-seende genom ljusets reflektion mot materialen. Denna desorienterande och multi-sensoriska resa vandrar mellan organiska rytmer, nattens metamorfoser och teknologiska fantasier.

warp utmanar synens och det synligas hegemoni som har format konsten och västerländska världsbilder sedan upplysningen. Genom en koreografi med mörkret är teatern inte längre en apparat för att rikta uppmärksamhet eller synliggöra. I stället efterfrågar verket en dans som äger rum mer i publikens kropp och fantasi än på scenen framför dem. Istället för en teater för framträdanden kretsar warp kring en fråga om försvinnande: hur framträder försvinnanden? När mörkret har metaforiska band till osynlighet och exkludering utforskar warp den queera poesin i att ”vara i mörkret”.


Koncept och koreografi: Gry Tingskog
Performers: Amina Szecsödy, Chloe Chignell, Gry Tingskog och Rodrigo Andreolli
Ljuddesign: Amina Szecsödy och Gry Tingskog
Ljusdesign: Gry Tingskog och Laura Salerno

Vävarna är gjorda av Amina Szecsödy, Chloe Chignell, Gry Tingskog och Rodrigo Andreolli och programmerade av Gry Tingskog

Samproducerad av Künstlerhaus Mousontrum, med stöd av Kulturamt Gießen och Hessian Theatre Academy.

Foto: Johannes Schropp


Weld stöds av Stockholms stad, Statens kulturråd och Region Stockholm